Van Nul tot Nu

   Dongen, van NUL tot NU

Historie2

Expositie Geschiedenis van het Brabantse dorp Dongen; naast de Leerroute in DE LOOIERIJ een geweldige expositie op de Pantoffelzolder; Dongen, van NUL tot NU, over de geschiedenis van Dongen, het dorpje van zand en water.

De expositie start bij de naam van het dorp: Donk (zandheuvel) aan de aa (rivier: water) en via onder andere de "Heren van Dongen", de zwervende erven uit de ijzertijd en de geweldige emancipatorische arbeid van nonnen en broeders brengt de expositie u naar het bruisende heden van Dongen.

De ontwikkeling van deze nijverheid kunt u zien op de Pantoffelzolder, in de expositie "Dongen van NUL tot NU"


   QR-code

QR code

Aan de tentoonstelling "Dongen, van NUL tot NU" zijn QR codes toegevoegd. Hiermee kan de bezoeker extra informatie opzoeken van de getoonde canons via de eigen smartphone of tablet.

Als u een QR- en een PDF-reader op uw smartphone of tablet hebt ge├»nstalleerd, kunt u de inhoud hiervan bekijken. De informatie bestaat uit teksten, geluids- en videofragmenten. Doordat het museum gratis WiFi heeft (DeLooierijEXPO), kunt u met uw vertrouwde apparaat, zonder extra kosten, genieten van nog meer ... DE LOOIERIJ.

Groepsbezoekknoptel

vrijwilligerskl

Actueel

Instaprondleiding februari

 

Zondag 2 februari kunnen individuele bezoekers hieraan deelnemen. Een ervaren gids neemt u mee door het museum. U neemt een kijkje in het nathuis, de touwerij en de droogzolder. De gids verhaalt over de tijd van het ambachtelijke looien, een wezenlijk onderdeel van de Dongense samenleving in de vorige eeuwen.

 

De rondleiding is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs van DE LOOIERIJ.
Om 14.00 uur start de eerste. De rondleidingen duren ongeveer 1 uur.

Museumkaart

Bent u in het bezit bent van een 'Museumkaart'; dan kunt u gratis museum
DE LOOIERIJ bezoeken.

 

Museumkaart2017

 

                         Museum DE LOOIERIJ, Kerkstraat 33, 5101 BB, Dongen, (0162) 38 71 94, info@delooierij.nl. 

                                                                                    Alle rechten voorbehouden ┬ę 2017

DANK AAN DE OPPERLOOIERS